Historien om sneglestop.nu

Hej, mit navn er Lotte

Jeg er haveejer, og det er mig, der har fundet på ideen til et sneglehegn til højbede og plantekasser. Det hele startede med en drøm om at bo på landet og få en stor køkkenhave med gulerødder, kartofler, ærter, persille og salat. Jeg fandt det helt rigtige sted med en stor have.

Men mine forestillinger om et frodigt urtebed blev hurtigt ødelagt af dræbersnegle. Så snart de grønne spirer kom op af jorden, blev de ædt af de små bæster. Det var et søgerligt syn. Noget måtte gøres, så jeg gik i gang med at udtænke en løsning. Der findes jo allerede løsninger på markedet, men jeg vil undgå gift i min køkkenhave. Efter noget tid fandt jeg på ideen med at sætte et sneglehegn om plantekasserne. Det skulle være naturligt, uskadeligt og komposterbart.

Jeg kontaktede en dansk producent, der hjalp mig med at få lavet en demoversion, som jeg kunne teste af.

Men virkede det? Kunne det holde dræbersneglede væk? Og kunne det holde til det danske vejr i en hel sæson? Jeg testede og testede to somre i træk og kunne herefter konkludere: Ja, det virker. Sneglene holder sig i det store hele væk, de bryder sig ikke om at kravle op over sneglehegnet.  Og sneglehegnet kan godt holde til det skiftende danske vejr med regn, sol, blæst og skiftende temperaturer.

Nu kan jeg dyrke mine grøntsager i fred for dræbersnegle.

Venlig hilsen
Lotte

 

Fra haveejer til haveejer. Stop invasion af dræbersnegle i højbede